Walnoten karameltaart: ingrediënten: deeg: 200 g boter, 100 g suiker, 300 g bloem, 1 ei, zout, walnotenspijs: 150 g gebrande walnoten (15min. op 80°), 100 g suiker, 50 ml honing, 1eiwit, vulling: 180 g suiker, 1 vanillestokje, 50 ml water, 180 ml slagroom, 80 g boter, 150 g gebrande walnoten. bereiding: Voor het deeg snij je 200 gram boter in blokjes en meng dit met 100 gram suiker. Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar. Doe als laatste de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Laat opstijven in de koelkast. Voor de spijs doe je 150 gram gebrande walnoten met de suiker en de honing in een keukenmachine en hak dit fijn. Voeg het eiwit eraan toe en draai dit tot een gladde massa. Neem het deeg uit de koelkast, rol het uit en bekleed een ingeboterde taartvorm ermee. Verdeel de walnotenspijs in een laag in de taartvorm en dek af met een rond gesneden bakpapiertje. Bak deze bodem 25 à 30 minuten op 170 graden. Laat goed afkoelen. Voor de karamelvulling doe je de suiker en het water met het merg van de vanille samen in een pan met een dikke bodem. Kook dit vervolgens in, zonder roeren, tot een donkere karamel en blus af met de slagroom. Als de karamel opgelost is, kook je het geheel nog 3 minuten door en zet het vuur daarna uit. Roer de boter er doorheen en als laatste nog 150 gram gebrande walnoten. Stort dit gelijk op de taartbodem en laat goed afkoelen. Snij de afgekoelde walnotentaart in kleine puntjes en doe er eventueel slagroom bovenop.