Herfstslaatje met walnoten: ingrediënten: eikenbladsla; groene krulandijvie of waterkers; strookje witloof; maïs uit blik; grof gehakte walnoten; tomaat; gerookte spekblokjes; brood. bereiding: Meng in een kom het witloof in reepjes, de tomaat in blokjes en de sla. Bak de spekblokjes en de stukjes brood krokant en strooi ze over de salade. Strooi de walnoten over de sla. Serveer met een vinaigrette.
Meloen met Italiaanse ham en walnoten: ingrediënten: walnoten, meloen, ham en notenolie. bereiding: gril de walnoten 7 minuten in de oven op 180°. Snijd de meloen in maantje en draai er de ham rond. Schik op een schaal, overgiet met een straaltje walnotenolie en strooi de warme walnoten errond.
Bruschetta’s met peer, gedroogde ham en brie: ingrediënten: peren; gerookte ham; brie; voorgebakken ciabatta; vloeibare honing en gehakte walnoten. bereiding: Besprenkel de in reepjes gesneden ciabatta met olijfolie en kruid met p&z. Zet 5 minuten in de oven bij 180°. Wikkel een stuk peer samen met een schijfje brie in een sneetje ham. Leg een wikkel op elk stukje ciabatta en zet 5 minuten in de oven. Bestrijk nadien met honing. Strooi er de walnoten en wat tijm op.
Zalmrolletjes: ingrediënten: gerookte zalm, gorgonzola, sla, bieslook, notenolie. bereiding: Meng zonnebloemolie, balsamicoazijn en notenolie. Kruid met p&z en giet over de sla. Snijd de zalm in brede repen en wikkel deze stevig rond de stukken gorgonzola. Schik de rolletjes op de salade.