dineren met walnoten

Pasta op de wijze van Herman: ingrediënten: grofgemalen walnoten, roomboter, salieblaadjes, peterselie, slagroom, penne, parmezaan geraspt, spekreepjes. bereiding: noten 7 min roosteren in de oven op 180°. Pasta gaar koken. Smelt boter in de pan en voeg de fijngesneden salie, citroensap, room en p&z toe. Bak de spekreepjes krokant. Meng de pasta met de walnoten, de saus en de Parmezaanse kaas. Kruid af met p&z.

groenteschotel: ingrediënten: verschillende soorten groenten (courgette, paprika, wortel prei,…), mozzarella, walnoten, notenolie, balsamicocrème. bereiding: stoof de in reepjes gesneden groenten in olijfolie. Rooster de noten 7 minuten in de oven op 180°. Snijd de mozzarella in schijven en maak torentje met afwisselend groenten en schijven mozzarella. Giet een straaltje notenolie en balsamicocrème erover. Werk af met de geroosterde noten.

Pasta met groene groenten: ingrediënten: pasta, asperges, sperziebonen, rucola, mozzarella, walnoten, notenolie, parmezaan. bereiding: Kook de pasta gaar. Kook de asperges en boontjes 7 minuten, giet af en besprenkel met notenolie. Rooster de walnoten 7 minuten in de oven op 180°. Mengen de past met de groenten, de noten, de rucola, de in stukken getrokken mozzarella en de parmezaan. Kruid af met p&z.

Aardappelpuree net even anders: ingrediënten: aardappelen, melk, ei, notenolie, nootmuskaat. bereiding: Aardappelpuree maken met de aardappelen, ei, melk, peper, zout en muskaatnoot. Op het einde een scheutje notenolie toevoegen.

Gebakken zeebaars met spinazie en walnoten: ingrediënten: zeebaars, verse spinazie, aardappelen, sjalot, boter, grofgebekte walnoten, Griekse yoghurt, bloem. bereiding: Maak een aardappelen puree. Meng de yoghurt met dille en kruid met p&z. Snipper de sjalot en stoof in boter, voeg de spinazie toe en kruid met p&z. Voeg de walnoten toe als de spinazie geslonken is. Wentel de zeebaars in bloem en bak goudbruin in boter.